Πώς το βίντεο αυξάνει τις πωλήσεις του eshop σου

Πώς το βίντεο αυξάνει τις πωλήσεις του eShop σου

Αν θέλεις να αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σου και να πείσεις το κοινό σου να επισκεφθεί το e-shop σου, μην παραλείψεις να συμπεριλάβεις το βίντεο στην στρατηγική των πωλήσεών σου.

Εδώ είναι μερικά στατιστικά που πρέπει να γνωρίζεις:

  • Το 80% των επιχειρήσεων λέει ότι το βίντεο αύξησε άμεσα τις πωλήσεις τους.
  • Το 84% των καταναλωτών λέει ότι οι αγοραστικές τους αποφάσεις επηρεάστηκαν από το βίντεο.
  • Το 66% των καταναλωτών δήλωσε ότι θα προτιμούσε να παρακολουθήσει ένα σύντομο βίντεο για να μάθει για ένα προϊόν.
  • Το 90% των ανθρώπων αναφέρουν την αυθεντικότητα ως παράγοντα όταν επιλέγουν τις αγαπημένες τους μάρκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.
  • Πάνω από το 50% των καταναλωτών θέλει να βλέπει βίντεο από τις αγαπημένες του μάρκες.
  • Το βίντεο είναι ο Νο1 τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές ανακάλυψαν μια μάρκα.

Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αργά για να ενσωματώσεις το βίντεο στη στρατηγική των πωλήσεών σου. Στην Easy Online Media θα σου δείξουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις το βίντεο στα social media αλλά και στο e-shop σου, μετατρέποντας τους επισκέπτες… σε πελάτες σου.

Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζεις! Πάμε να ξεκινήσουμε;

Γιατί το βίντεο είναι απαραίτητο για τις πωλήσεις σου;

Καθώς ο «ψηφιακός κόσμος» είναι πολύ γεμάτος με περιεχόμενο, έχεις μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να εντυπωσιάσεις το κοινό σου. Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό;

Για να πραγματοποιήσει μία αγορά, ο επισκέπτης σου επιθυμεί να κατανοήσει πλήρως την αξία και τα οφέλη του προϊόντος σου. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος γι’ αυτό είναι οπτικά, μέσα από εικόνες και βίντεο.

 

pastedGraphic.png

 

Όλες οι πλατφόρμες των social media σου δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάζεις βίντεο. Στα e-shops θα έχεις παρατηρήσει ότι προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν το προϊόν μέσω πολλαπλών εικόνων με τη μορφή «γκαλερί».

Τι γίνεται με όσα e-shops προσθέτουν τη δυνατότητα προβολής του προϊόντος σε βίντεο; Η μέση περίοδος σύνδεσης επισκεπτών τους αυξάνεται κατά 340%, και η ποσότητα περιήγησης ανά περίοδο αγορών αυξάνεται κατά 127%. Τέλειο;

 

Ποια είδη βίντεο μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα social media

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να αναδείξεις τα θετικά χαρακτηριστικά του προϊόντος σου. Σου συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό διαφορετικών βίντεο για να προσελκύσεις το κοινό σου.

Οι πελάτες ανάλογα με το στάδιο αγοράς που βρίσκονται χρειάζονται διαφορετικούς τύπους πληροφοριών για να τους βοηθήσουν να αποφασίσουν. Το βίντεο σας βοηθά να παρουσιάσετε τα οφέλη του προϊόντος σας πιο γρήγορα και με πιο ελκυστικό τρόπο.

 

Διάβασε ακόμα: Sales Funnel – Το εργαλείο Marketing που απογειώνει τις Online πωλήσεις

 

Συγκεντρώσαμε 6 είδη βίντεο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα social media ανάλογα με τον στόχο σου, ενσωματώνοντάς τα παράλληλα και στο e-shop σου.

 

1. Product hero

Το product hero βίντεο καταγράφει το προϊόν απ’ όλες τις γωνίες. Είναι σημαντικό γιατί τονίζει ορισμένα χαρακτηριστικά του προϊόντος που το κοινό σου δεν μπορεί να εκτιμήσει μόνο από τις εικόνες. Λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εικόνες και εξαλείφει τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι πελάτες σου σχετικά με το πώς φαίνεται το προϊόν που επιθυμούν.

https://www.instagram.com/p/CU5I0ZBLNPr/

 

2. Item in situation

Το item in situation βίντεο δείχνει ένα συγκεκριμένο προϊόν κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Τονίζει πώς ταιριάζει στον τρόπο ζωής ενός υποψήφιου αγοραστή και συμπληρώνει άλλα προϊόντα της σειράς. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσεις τα βασικά οφέλη του προϊόντος σου και να προσθέσεις το πού, το πώς και το πότε ένα αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

https://www.instagram.com/p/CWOXVjAhy_h/

 

3. Tutorial

Τα tutorial βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξεις βήμα-βήμα στο κοινό σου όλες τις λειτουργίες του προϊόντος. Ήξερες πως βοηθώντας το να οπτικοποιήσει τα οφέλη του προϊόντος σου αυξάνεις τα έσοδα ανά πελάτη κατά 17%; Ποιος δεν θέλει να μαθαίνει καινούργια πράγματα;

https://www.instagram.com/p/CV014C4p1qI/

 

4. Lifestyle placement

Στο lifestyle placement βίντεο δείχνεις πραγματικούς ανθρώπους, κυρίως influencers να χρησιμοποιούν το προϊόν σου. Το γεγονός αυτό βοηθά την αγορά-στόχο σου, να ταυτιστεί και να συσχετιστεί μαζί του. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο προσδίδεις αξιοπιστία και αυθεντικότητα στο προϊόν σου.

https://www.instagram.com/p/CUK7geVAJg5/

 

5. Stop motion

To stop motion βίντεο είναι ο πιο διασκεδαστικός και παιχνιδιάρικος τρόπος για να γίνεις δημιουργικός με το προϊόν σου. Τοποθετώντας πολλές φωτογραφίες στη σειρά, κάνεις τα αντικείμενα να φαίνονται σαν να κυκλοφορούν μόνα τους.

https://www.instagram.com/p/CIvAttkFU5N/

 

6. Customer testimonials

Με το customer testimonials βίντεο δείχνεις στους υποψήφιους πελάτες σου πραγματικές εμπειρίες ανθρώπων που αγόρασαν τα προϊόντα σου ή χρησιμοποίησαν την υπηρεσία σου. Στην ουσία δημιουργείς βίντεο με κριτικές πελατών που έμειναν ικανοποιημένοι.

https://www.instagram.com/p/CQ9jjTeFaQc/

 

Μην ξεχάσεις να προωθήσεις τα βίντεό σου

Αφού δημιουργήσεις υπέροχα βίντεο με τα προϊόντα σου, είναι άσκοπο απλά να τα δημοσιεύσεις και να τα προωθήσεις σε κάθε διαφορετικό κανάλι στο οποίο διατηρείς παρουσία. Αυτό που πρέπει επιπλέον να κάνεις είναι να διαφημίσεις τα βίντεο σε αυτούς που ήδη επισκέφθηκαν το e-shop σου.

Το βίντεο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσεις υποψήφιους πελάτες σε όλα τα στάδια του αγοραστικού τους ταξιδιού. Η οπτική επικοινωνία πληροφοριών τους βοηθά να κατανοήσουν τη μορφή και τη λειτουργία του προϊόντος σου με σκοπό να αισθανθούν αρκετά σίγουροι για να αγοράσουν.

Για περισσότερες συμβουλές και tips ακολούθησε μας στο Facebook, στο Instagram ή κλείσε ένα ραντεβού μαζί μας.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο διάβασε ακόμα →

Social Media – 9 τρόποι να αυξήσεις τις online πωλήσεις σου

Πώς να χτίσεις το ιδανικό κοινό για την επιχείρησή σου με τα Social Media

 

Facebook
Twitter
LinkedIn