business cards nfc, επαγγελματικές κάρτες nfc, nfc business cards, ηλεκτρονικές κάρτες, επαγγελματικές κάρτες

Επαγγελματικές κάρτες NFC: Τι είναι και γιατί τις χρειάζεται η επιχείρηση σου

Ίσως πρώτη φορά ακούτε για τις κάρτες NFC ή για την ΝFC τεχνολογία. Αν έχετε όμως επιχείρηση καλό είναι να ενημερωθείτε άμεσα γιατί οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι το μέλλον!

Ποιος δεν είχε στο πορτοφόλι του την κάρτα κάπου τεχνικού, γιατρού και γενικότερα κάποιου επαγγελματία; Από τις παραδοσιακές τυπωμένες κάρτες έως τις ηλεκτρονικές κάρτες τελευταίας τεχνολογίας, οι επαγγελματικές κάρτες έχουν διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επικοινωνούν με τους πελάτες τους. Σήμερα οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι η πιο προηγμένη μορφή επικοινωνίας. Εάν δεν έχετε ιδέα τι είναι οι κάρτες NFC, διαβάστε αυτό το άρθρο για να ενημερωθείτε.

Τι είναι οι επαγγελματικές κάρτες NFC;

Το NFC είναι ένα αρκτικόλεξο του Near Field Communication. Θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ως τεχνολογία κοντινής επικοινωνίας. Το NFC είναι μια ασύρματη τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να επικοινωνεί με συσκευές εντός 4 cm ή λιγότερο. Μπορεί να μη το γνωρίζουμε αλλά χρησιμοποιούμε πολύ τακτικά αυτήν την τεχνολογία όταν περνάμε την κάρτα μας για να πληρώσουμε σε κάποιο POS.

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Είναι ένας τύπος επαγγελματικής κάρτας που επικοινωνεί με μια συσκευή, συχνά ένα smartphone, σε κοντινή απόσταση. Αυτές οι κάρτες χρησιμοποιούνται για να κατευθύνουν τους πελάτες στις πληροφορίες της επιχείρησής σας, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας, η ιστοσελίδα σας, οι φόρμες εγγραφής κ.α. Μπορεί να αγγίξει μια επιλογή για να σας καλέσει, να στείλει μήνυμα κειμένου, να κατεβάσει την εφαρμογή σας κ.α.

Μια επαγγελματική κάρτα NFC έχει ένα τσιπ εγκατεστημένο μέσα της για αποστολή πληροφοριών στη συσκευή ανάγνωσης(συνήθως smartphone) εντός της εμβέλειας. Το τσιπ έχει μικρό μέγεθος μνήμης και περιέχει μόνο μια μικρή ποσότητα πληροφοριών. Οι επαγγελματικές κάρτες NFC συχνά απαιτούν μια εφαρμογή NFC. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε την κάρτα και να αλλάζετε όσο τακτικά θέλετε τις πληροφορίες σας ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε γνώστες της τεχνολογίας.

Ο προγραμματισμός της επαγγελματικής σας κάρτας NFC σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιες πληροφορίες θέλετε να βλέπουν οι χρήστες. Μπορείτε να προγραμματίσετε τις πληροφορίες ακόμα και σε κάρτες που έχετε ήδη μοιράσει. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανάκληση, για αλλαγές ή την επανεκτύπωση άλλων καρτών με διαφορετικές πληροφορίες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επαγγελματική κάρτα NFC;

Όπως προαναφέρθηκε, οι επαγγελματικές κάρτες NFC χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία για να επικοινωνούν με μια συσκευή σε κοντινή απόσταση. Τα παρακάτω βήματα δείχνουν πώς να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα NFC για τη μεταφορά στοιχείων:

  • Βήμα 1. Αποκτήστε την επαγγελματική κάρτα NFC και τοποθετήστε την εντός της εμβέλειας του τηλεφώνου που είναι συμβατό με NFC, μέσω κάποιας εφαρμογής. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του smartphone.
  • Βήμα 2. Όταν εντοπιστεί η κάρτα NFC, η ενέργεια που έχετε προγραμματίσει θα εμφανιστεί στο smartphone. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα NFC θα μεταφερθούν αυτόματα στο smartphone.

Διαβάστε επίσης:18 έξυπνοι τρόποι για την online προώθηση της επιχείρησης σας

 

Γιατί χρειάζεται η επιχείρηση σας επαγγελματικές κάρτες NFC;

Η τεχνολογία NFC αν και προϋπήρχε, έγινε αρκετά διάσημη κατά την διάρκεια της πανδημίας, όταν χρησιμοποιούνταν κατα κόρον οι ανέπαφες συναλλαγές. Η τεχνολογία είναι τόσο εύχρηστη ώστε πέρα από τις πληρωμές άρχισε να χρησιμοποιείται περισσότερο και σε άλλους τομείς όπως οι κάρτες NFC στον επαγγελματικό χώρο.

Οι εταιρείες επένδυσαν και επενδύουν σε διαφορετικές τεχνολογίες για την καλύτερη επικοινωνία τους και τη δικτύωση με το κοινό-στόχο τους, ειδικά όταν όλοι προσπαθούν να υπακούσουν στους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης λόγω της πανδημίας. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω των επαγγελματικών καρτών NFC.

Πολλές εταιρείες πλέον καταργούν τις παλιές κανονικές χάρτινες κάρτες και μεταβαίνουν στη σύγχρονη τεχνολογία NFC. Τώρα, ίσως να αναρωτιέστε γιατί και αν μια επιχείρηση χρειάζεται να αντικαταστήσει τις συμβατικές κλασικές κάρτες με κάρτες ΝFC.

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες επαγγελματικές κάρτες και εξηγούμε ποια είναι αυτά:

Τα οφέλη των επαγγελματικών καρτών NFC για μια επιχείρηση είναι:

Εξοικονομούν χρόνο

Με τις επαγγελματικές κάρτες NFC, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήθει κάτι περισσότερο, όπως για παράδειγμα να καταχωρήσει κάποιος το τηλέφωνο σας στις επαφές του. Απλώς κρατά την κάρτα εντός της εμβέλειας του smartphone με δυνατότητα NFC και οι πληροφορίες καταγράφονται από τη συσκευή γρήγορα και εύκολα.

Εξοικονομούν χρήματα

Οι κανονικές επαγγελματικές κάρτες είναι κατασκευασμένες από χαρτί και ως εκ τούτου λιγότερο ανθεκτικές. Όταν καταστραφούν πρέπει να τις πετάξετε και να ξανατυπώσετε άλλες κάρτες. Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό πλαστικό και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τις περασμένες στην κάρτα πληροφορίες και όχι να τυπώσετε καινούργιες αν θελήσετε να αλλάξετε κάτι. Επομένως, εξοικονομείτε τους πόρους που απαιτούνται για την επανεκτύπωση χάρτινων καρτών.

business cards nfc, επαγγελματικές κάρτες nfc, nfc business cards, ηλεκτρονικές κάρτες, επαγγελματικές κάρτες

Διαβάστε επίσης: Website ή Social Media; Τι να επιλέξω για την επιχειρήση μου;

 

Είναι ευέλικτες

Μια επαγγελματική κάρτα NFC έχει ένα μικροτσίπ ενσωματωμένο μέσα. Αυτό το μικροτσίπ είναι προγραμματισμένο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Επομένως, εάν αλλάξει κάποια πληροφορία ή θέλετε να περάσετε κάτι επιπλέον, δεν χρειάζεστε νέα κάρτα.

Είναι πιο ελκυστικές

Οι κάρτες NFC μοιάζουν με τις κάρτες πληρωμών που όλοι γνωρίζουμε και μπορεί πάνω να εντυπωθεί το logo τη επιχείρησης. Η γενική εμφάνιση μιας κάρτας NFC είναι εντυπωσιακή. Αυτό κάνει τους πιθανούς πελάτες ή τους υπάρχοντες πελάτες να δημιουργούν μια καλή εντύπωση για την εταιρεία σας. Δείχνει ότι είστε μέσα στα πράγματα και ακολουθείτε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι δύσκολο να αγνοήθουν τόσο εντυπωσιακές κάρτες!

Επιτρέπουν την εύκολη προσθήκη επαφής

Όταν δίνετε σε κάποιον την επαγγελματική σας κάρτα, θα προσθέσει αμέσως τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο τηλέφωνό του; Μάλλον όχι! Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται εκτυπωμένες στην κάρτα σας θα καταλήξουν ποτέ στο τηλέφωνό του.

Όπως προείπαμε με μια επαγγελματική κάρτα NFC τα στοιχεία επικοινωνίας σας μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε ένα συμβατό smartphone και το τηλέφωνο σας προστίθεται κατευθείαν στις επαφές. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας των στοιχείων σας αν χάσει την κάρτα σας. Μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία σας, ώστε να το κάνετε πιο εύκολο για πιθανούς πελάτες να σας θυμούνται.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε χάρτη με τη διεύθυνση σας

Το ότι θα δώσετε σε ένα πελάτη τη διεύθυνση σας, δεν σημαίνει ότι θα την γράψει ή θα βρεθεί στο σωστό σημείο, ειδικά αν μιλάμε για κάποια μεγαλούπολη. Μπορείτε όμως στην κάρτα ΝFC να αποτυπώσετε την ακριβή διεύθυνση σας πάνω σε χάρτη και έτσι όταν ανοίξει την εφαρμογή, το GPS τον κατευθύνει στο σωστό σημείο.

business cards nfc, επαγγελματικές κάρτες nfc, nfc business cards, ηλεκτρονικές κάρτες, επαγγελματικές κάρτες

Δείχνουν ότι συμβαδίζετε με τις εξελίξεις της τεχνολογίας

Μπορεί να ισχυρίζεστε ότι είστε γκουρού στα social media ή ειδικός στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, αλλά αν δεν δείξετε ότι είστε χρήστης της τελευταίας τεχνολογίας, είναι απίθανο να εμπιστευτούν ότι είστε τόσο σπουδαίος. Μια επαγγελματική κάρτα NFC θα επικυρώσει την αυθεντία σας, δείχνοντας ότι είστε γνώστες της τεχνολογίας και ότι είστε σε θέση να εφαρμόσετε τις τελευταίες εξελίξεις με τρόπο που θα τους ωφελήσει.

Mπορείτε να φέρετε παντού μαζί σας το portfolio/ βιογραφικό σας

Αν είστε φωτογράφος, σχεδιαστής ή ακόμα και μοντέλο, θα ξέρετε ότι δεν μπορείτε να μεταφέρεται μαζί σας το portofolio/book σας. Τώρα όμως μπορείτε! Συνδέστε την επαγγελματική σας κάρτα NFC με μια συλλογή από τις καλύτερες δουλειές σας και θα έχετε πάντα μαζί σας δείγμα της δουλειάς σας.

Χτίζετε καλύτερες σχέσεις μέσα από την εξατομίκευση

Ίσως οι πληροφορίες που θέλετε να παρέχετε στους προμηθευτές σας να είναι διαφορετικές από αυτές που θέλετε να προβάλετε στους πελάτες σας ή ίσως να θέλετε να δώσετε τις πληροφορίες σας σε μια άλλη γλώσσα. Οι κάρτες NFC μπορούν να εξατομικεύσουν κάθε πληροφορία. Προσαρμόζοντας της πληροφορίες σας για την κάθε ομάδα, κάνετε τους ανθρώπους αυτής της ομάδας να νιώθουν ότι εκτιμάτε πραγματικά τη σχέση μαζί τους. Άλλωστε είναι κανόνας ότι με κάθε εξατομικευμένη εμπειρία κερδίζει πόντους η επιχείρηση σας.

Αξίζουν τελικά οι κάρτες NFC;

business cards nfc, επαγγελματικές κάρτες nfc, nfc business cards, ηλεκτρονικές κάρτες, επαγγελματικές κάρτες

Με την είσοδο των καρτών NFC στην αρένα των επαγγελματικών καρτών, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν αξίζουν ή όχι οι κάρτες NFC. Ο σχεδιασμός και η τεχνολογία που χρησιμοποιούνται στις κάρτες NFC είναι ανώτερες από τις προϋπάρχουσες τεχνολογίες επαγγελματικών καρτών αδιαμφισβήτητα.

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε παγκοσμίως η πανδημία, η εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλο και περισσότερους τομείς αλλά και οι σύγχρονοι, γρήγοροι ρυθμοί επιβάλουν νέες, γρήγορες και έξυπνες λύσεις.

Οπότε, η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ, αξίζει να επενδύσετε σε κάρτες ΝFC αν θέλετε να είστε ένα βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό και να συμβαδίζετε με τις εξελίξεις.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε μια έξυπνη επένδυση μην αμελήσετε να αλλάξετε άμεσα τις χάρτινες κάρτες σας με τις νέες ανέπαφες επαγγελματικές κάρτες NFC. Αποκτήστε την ψηφιακή κάρτα i-card και μοιραστείτε τα στοιχεία της επιχείρησης σας απευθείας και εύκολα σε όλα τα smartphone!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση πελατών: Το Α και το Ω για τις μικρές επιχειρήσεις

Αν θέλετε να εξελίξετε ή ξεκινάτε τώρα την επιχείρηση σας και δεν ξέρετε πώς να κινηθείτε μην διστασετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έχουμε όλες τις on-line λύσεις για την επιχείρηση σας. Ακολουθήστε μας και σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι ότι νεότερο γύρω από την on-line επιχειρηματικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn